Filter

Waarom een Moccamaster?

Omdat de Moccamaster Koffiemachine het beste filterkoffieapparaat ter wereld is.

1. Optimale zet-temperatuur
De zet-temperatuur blijft altijd tussen de 92° en 96°C. Daardoor worden de complexe aroma`s van de koffie behouden en zorgt dit voor de absolute smaak.

2. Hoogwaardig koperen verwarmingselement 1450 Watt
Iedere Moccamaster is met de hand gemaakt. Het hoogwaardige koperen verwarmingselement zorgt tijdens de hele extractieperiode voor de optimale temperatuur. De 1450 watt zorgt voor een hete koffie en een optimale extractie zodat uw koffie niet bitter smaakt.

3. Geluidsvriendelijk en razendsnel
Moccamaster zet altijd goede koffie en dat ook nog eens razendsnel en geluidsvriendelijk. Binnen 6 à 7 minuten een volle kan koffie.

4. Speciale 9-Gats Sproeikop
De 9-gats sproeikop zorgt er voor dat het koffiebed gelijkmatig bevochtigd word zodat er een optimale extractie van de gemalen koffie kan plaatsvinden. In amper 6 minuten zet de Moccamaster 10 perfecte kopjes koffie.

5. Nooit meer omroeren
Door de geïntegreerde trechter in de glazen koffiekan kan de verse koffie zich goed vermengen. Dus omroeren voor het serveren is niet meer noodzakelijk.

Voor de modellen met thermoskan wordt een losse mengtrechter meegeleverd. Deze kunt u op de kan schroeven als u koffie gaat bereiden. Door de slimme constructie van deze mengpijp kunt u na de bereiding de mengtrechter geplaatst laten en de koffie uitschenken zonder temperatuur verlies !!

Thermokan met sluitdop Opschroefbare mengtrechter

6. Edel Design
Edel Aluminium-Design en verschillende kleurvariaties maken van iedere Moccamaster een klein meesterwerk.De thermos kannen zijn gemaakt van RVS en houden het aroma en temperatuur voor lange tijd vast.

7. Zelfdenkende warmhoudplaat
Een warmhoud element dat de koffie tussen de 80 en 85°C. houdt. De ideale bewaartemperatuur. Het vermogen wordt bepaald door de hoeveelheid koffie. Deze functie is ook uit te schakelen indien u bijvoorbeeld geen volle kan maar een paar kopjes koffie wilt bereiden. Zo heeft u altijd een hete koffie ook als u maar 2 kopjes wilt bereiden.

En verder....

Alle Moccamaster filterkoffiemachines zijn door het European Coffee Brewing Centre (ECBC) gecertificeerd. Daarmee is Technivorm de enige fabrikant waarvan alle producten door het ECBC gecertificeerd zijn. Daarnaast hebben de Specialty Coffee Association in Amerika en Europa eveneens hun kwaliteitsstempel gedrukt op Moccamaster

Een veelgestelde vraag van onze klanten is: "Waarom zijn jullie Moccamaster apparaten, type KBG, duurder dan de apparaten die door DE worden verkocht?"

Dat wordt veroorzaakt door het feit dat deze apparaten een aantal wezenlijke verschillen hebben:

Onze apparaten zijn voorzien van een zwaarder uitgevoerd verwarmingselement van 1450 Watt. Daardoor wordt de koffie met een hogere temperatuur gezet en krijgt men een betere extractie en smaakt de koffie niet bitter. 

Verder hebben onze machine een voorziening die een waarschuwing geeft indien het apparaat ontkalkt moet worden.

Daarnaast zijn wij door onze lange ervaring en samenwerking met Technivorm Moccamaster zo overtuigd van de kwaliteit dat wij u 10 jaar garantie bieden terwijl anderen slechts 2 jaar bieden.

Op het gebied van intensiteit en body is espresso de absolute winnaar. Bent U echter op zoek naar de verfijnde nuances die onze koffie`s bieden denk dan aan de nog steeds veel gedronken filterkoffie.
Als, SCAE gecertificeerde trainer, brewmaster en gecertificeerd Barista Level 2, nemen we u mee in de wetenschap van filterkoffie.

Technivorm-Moccamaster is al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in het maken van koffiezetmachines. Deze machines zijn allemaal handgemaakt en individueel getest in echte situaties. Het is die persoonlijke noot die onze producten uniek maakt.De machines die wij aanbieden zijn dan ook allemaal Gold Cup approved door het "European Coffee Brewing Centre"

Tijdens en na de (handmatige!) fabricage in Nederland wordt elke machine afzonderlijk getest. Elke machine is voorzien van een uniek serienummer.

Moccamaster kwaliteit
De kwaliteit van onze koffiezetmachines staat buiten kijf (10 jaar Garantie). Die kwaliteit garandeert een eerste klas kop koffie door de uitgekiende watertemperatuur tijdens het zetten en de tijd dat water en koffie in contact zijn, alsmede de bewaartemperatuur. Al deze zaken voldoen aan de kritische eisen van het Europese Coffee Brewing Centre en de Specialty Coffee Association in Amerika en Europa. Onnodig te zeggen dat we trots zijn op hun kwaliteitsstempel, dat door al onze koffiezetmachines gedragen wordt!

Wat bepaald een goed filterkoffieapparaat:
Geroosterde koffie bevat een grote reeks van natuurlijk chemische substanties, die vrij komen in contact met water. Slechts ongeveer 30% kan worden geëxtraheerd onder normale omstandigheden (water van te lage temperatuur). Deze extractie vormt de kleur, geur, smaak en body van de koffie.

De extractie van de aromatische bestanddelen van geroosterde en (vers) gemalen koffie verloopt langs wegen bepaald door de natuurlijke wetten van de fysica en scheikunde. Alleen door deze natuurlijke wetten ook te begrijpen en toe te passen kan de ontwerper een filterkoffieapparaat ontwikkelen dat koffiedranken van hoge kwaliteit levert.

Hoewel het uiterlijk en de esthetische aspecten zeker een rol spelen in het totale ontwerp, is een eerste vereiste van een apparaat  het bereiden van een kopje koffie van de gewenste smaak. Ook het gemak van de montage / demontage en gemakkelijke toegang tot onderdelen voor een efficiënte, voordelige service van een apparatuur is belangrijk. Deze factoren spelen echter niet zo mee in de prestaties van apparaat.

Een filterkoffieapparaat dat er goed uitziet is eenvoudig te monteren is geen voordeel voor de consument als het een beroerde koffie produceert. De ontwerpers van Moccamaster hebben zowel op technische aspecten als op design een topprestatie geleverd.

Voor een juiste goede bereide koffie, moeten een reeks van factoren optimaal zijn.

De zes belangrijkste zijn:
1. de maalgraad van de koffie
2. de contacttijd tussen de koffie en het water
3. de temperatuur van het water
4. het filterproces
5. het proces van bevochtiging van het koffiebed
6. de technische bouw van het apparaat